TFM methode

Hoe werkt  TFM?

Over het werkingsprincipe van de TFM warmte/afslankcabine is het enorme succes al vanaf 1975 internationaal bekend. Het afslankgedeelte bestaat uit doelgerichte bewegingstherapie in een comfortabele, doorzichtige cabine die tot ongeveer 37ºC. wordt verwarmd. Hierdoor houdt de cliënt(e) een aangenaam, ontspannen gevoel. De  bewegingen worden liggend uitgevoerd zodat de rug en gewrichten worden ontlast. De warmte stimuleert het bewegen en voorkomt tegelijkertijd absoluut spierpijn. Doordat men gebruik maakt van de, aan de hand- en voetlussen verbonden weerstanden, beweegt men intensief en slankt men effectief af op de gewenste plaatsen. De weerstanden zijn op verschillende niveaus instelbaar.


Na uitvoering van de bewegingssessie gaat de calorieverbranding nog een tijd door. Dit is het zogenaamde  “after burn “ effect, de periode van verhoogde stofwisseling in rust.


Het hoofd houdt men koel omdat dit buiten de cabine ligt, wat zeer belangrijk is bij de methode. Door de combinatie van warmte en spieractiviteit vindt er een actievere aanmaak van glucose uit glycogeen plaats, want er is immers meer “brandstof” nodig voor dit verhoogde energieverbruik. Wanneer de snelste energieleverancier, glucose, niet meer voldoende  voorhanden is, dan worden de vetten omgezet en voor dit doel gebruikt.


Oefeningen


Wij stellen voor u een bepaald programma op. Iedereen beschikt in de cabine over een tablet waarop wij voor u de juiste oefeningen selecteren. Door middel van foto’s en filmpjes ziet u duidelijk hoe de oefeningen moeten uitgevoerd worden. Ons team staat echter ook steeds tot uw beschikking en kijkt mee of u de oefeningen correct uitvoert.